عنوان : برگزاری كارگاه آموزشی و بهداشتی برای سالمندان
 ۱۳۹۶/۰۶/۲۳

پیری وسالخوردگی امری عادی واجتناب ناپذیر است که به طور طبیعی دست کم یک چهارم ازدوران زندگی بشر راتشکیل می دهد.
سالمندی دوره ای از زندگی است که اگر باسلامت طی شود می تواند به عنوان دوره ای شیرین در کنار نوه ها وفرزندان محسوب شود و فرد بتواند از زندگی خود نهایت استفاده ولذت را ببرد. از این رو حفظ ، سلامتی و پیشگیری از بیماری ها می تواند مقدمه یک دوره خوبی از زندگی باشد.
مرز سالمندی ازسن 60سالگی است و افراد با رسیدن به این سن وشروع دوران کهنسالی نیازمند مراقبت های خاصی می باشند. سلامت این گروه سنی یکی از مشکلات و مسائل بهداشتی در اکثرجوامع است و مقابله با این مشکلات نیازمند سیاست گذاری و برنامه ریزی دقیق و صحیح می باشد. وضعیت سالمندان کشور متاثر از عوامل اجتماعی - اقتصادی و بهداشتی متعدد است و نیازمند توجهات همه جانبه است. سالخوردگی جمعیت را باید یک موفقیت بهداشتی دانست و وجود سالمندان را نعمتی از نعمات بی شمار پروردگار محسوب کرد. سالمندان ذخایر ارزشمندی هستند که باید اقدامات لازم برای برخورداری از خردمندی و کاردانی آنان  در خانواده و جامعه بعمل آید.
در این راستا و به منظور پاسداشت مقام این شهروندان ارزشمند اول اکتبر(نهم مهرماه) هر سال به عنوان روز جهانی سالمند نامگذاری شده است که مقارن با هفته اول مهرماه در ایران می باشد.
لذا به همین مناسبت ستاد سلامت خانواده مرکزبهداشت شهرستان رامهرمز با همکاری اداره بهزیستی این شهرستان اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی و بهداشتی برای سالمندان به منظور حفظ ، ارتقاء و بهبود سلامت این عزیزان نموده است. این کارگاه در محل اداره بهزیستی شهرستان و با حضور آقای ویسی زاده ریاست محترم اداره بهزیستی وکارکنان خدوم مرکز بهداشت شهرستان تشکیل گردید. در این کارگاه جمعی از سالمندان مورد آموزش در زمینه تغذیه صحیح وشیوه زندگی سالم قرار گرفتند ومراقبت های بهداشتی توسط پزشک وکارکنان مرکز بهداشت انجام گردید و تعدادی ازسالمندان مبتلا به فشارخون شناسایی و به سطوح بالاتر جهت درمان سریع ارجاع داده شدند. سایر مراجعین نیز از نظر احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی و سکته ها مورد خطرسنجی قرار گرفتند و آموزش های لازمه  دراین زمینه داده شد. باتوجه به اهمیت آموزش ومراقبت در جلوگیری از بروز سکته های قلبی و مغزی که بزرگترین معضل بهداشتی در عصر حاضر می باشد توصیه موکد گردید که کلیه میانسالان ، سالمندان و جوانان با در دست داشتن کارت ملی و دفترچه بیمه به نزدیک ترین مرکزبهداشت محل سکونت خود مراجعه نموده تا با ارزیابی خطرسنجی از بروز احتمالی بیماری های غیرواگیر مانند بیماری های قلبی عروقی ، سکته ها  ، سرطان ها وسایر بیماری ها جلوگیری گردد.